Saskia ten Brinke

Saskia ten Brinke

Saskia ten Brinke

Owner DentCoach

In 1993 is Saskia afgestudeerd aan de Hogeschool te Utrecht Mondzorgkunde. Tot op heden is ze werkzaam geweest in diverse praktijken oa parodontologie, orthodontie, algemene tandartspraktijk, vrije vestiging mondhygiëne. In 2006 is ze begonnen met het geven van preventie opleidingen, diverse cursussen, individuele coaching van de tandartsassistent en of mondhygiënist. Haar kennis als mondhygiënist wil ze graag overdragen en het niveau in de tandheelkunde hoog houden. Daarom is ze de de post HBO trainers opleiding gaan volgen bij de School voor Galan van deskundige naar trainer. Sinds 2016 is Saskia gecertificeerd trainer en geregistreerd bij het CRKBO. Per september 2017 gaat Saskia werken als praktijkinstructeur bij de hogeschool te Utrecht studierichting mondzorgkunde.

Lies van Wegen

Lies van Wegen

Lies van Wegen

Docent Preventie Assistent Opleiding, Lokale Anesthesie.

Doceren vind ik een van de leukste aspecten van mijn vak. Ik geniet ervan om de studenten kennis en vaardigheden bij te brengen die zij later met veel plezier in de praktijk kunnen uitvoeren. Het is altijd mooi om te zien hoe een student zich van onbekwaam tot een zelfverzekerde startende preventie assistent ontwikkeld.
Naast mijn werk bij Dentcoach ben ik momenteel derdejaars student mondzorgkunde bij hogeschool Inholland. Na 15 jaar werken in de tandheelkunde als preventie assistent, floormanager, operationeel en implementatie manager in de geriatrie en trainer ben ik nog steeds niet uitgekeken op het vak en blijf ik mijzelf door ontwikkelen.

CV:

Tandheelkundig manager met als aandachtsgebied geriatrie
2018: Derdejaars student mondzorgkunde
2001-2017: Eigenaar mondzorg ouderen, training en implementatie
2013: Bachelor of Health, Management in zorg
2006: Propedeuse Mondzorgkunde
2012: Tandartsassistente van het jaar
2012: Nominatie Mooi Mens
2011: Stimuleringsprijs NUZO voor Mondzorg Ouderen

Drs Nicole van Ladesteijn

Drs Nicole van Ladesteijn

Drs Nicole van Ladesteijn

Gastdocent communicatiemodule

Met veel plezier verzorg ik de communicatiemodule voor de Leergang voor preventie-assistenten.
Tijdens deze module oefenen preventie-assistenten met lastige praktijksituaties. Zoals patiënten die aangeven geen instructie te hoeven omdat ze alles al weten… Pubers die totaal ongeïnteresseerd zijn in mondverzorging of ouders die vooral op hun mobiel zitten terwijl je hun kind uitleg geeft.

Bij deze training krijg je inzicht in de manier van communiceren en wat je kan doen om nog effectiever te worden in de basis van motiverende gespreksvoering.Deze tips en handvatten kunnen direct daarna in de praktijk toepast worden.

Daarnaast verzorg ik ook teamtrainingen en -sessies bij tandartspraktijken en speciale communicatietrainingen voor tandartsen. Dit doe ik vanuit mijn bedrijf CommunicatieWijs. www.communicatiewijs.nl
Mijn inzet is te helpen het ijs te breken zodat mensen en teams vanuit flow kunnen samenwerken en samen mooie resultaten neerzetten.

Ik heb communicatiewetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien werk ik in de communicatie voor vele organisaties, zoals de NOS, het WNF en het Cito. Daarnaast heb ik diverse trainersopleidingen gevolgd, waaronder de Train de Trainer bij de School voor Training van Karin de Galan. Verder ben ik internationaal gecertificeerd trainer Verbindende of Geweldloze Communicatie (www.cnvc.org).

John Gouriye

John Gouriye

Docent training röntgen

Renate van den Bos

Renate van den Bos

Gastdocent preventie assistent opleiding.

In september 2017 ben ik begonnen bij Dentcoach als praktijkdocent. Superleuk om mijn kennis over te dragen aan assistentes die een ambitie hebben om net dat beetje extra te kunnen bieden wat DentCoach je aanreikt. Het is geen gemiddelde opleiding maar eentje waarin je met passie wordt begeleid. Van de sfeer die er hangt word ik blij van gedreven mensen (deelnemers en docenten) in hun vakgebied.

In 1993 afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht Mondzorgkunde.

Ben vanaf dat moment werkzaam in de orthodontie en in de algemene praktijk.

In 2005-2006 de applicatiecursus MV gedaan aan het UMC St. Radboud afd. Tandheelkunde.

Hierdoor kon het bachelortraject in 2007-2008 versneld afrond worden.

Naast allerlei cursussen ben ik afgelopen januari begonnen met de HBO + opleiding Parodontologie aan ACTA, hiermee kan ik de opgedane kennis gelijk in de praktijk brengen. Deze studie hoop ik eind dit jaar af te ronden.

Vanaf maart 2018 ben ik mijn baan in de algemene praktijk gaan combineren met een baan bij de Parodontologie Praktijk Twente.

 

Jossie Rotteveel

Jossie Rotteveel

Gastdocent preventie assistent opleiding/ training refreshed preventie assistent.

Sinds 2013 ben ik naast de werkzaamheden in mijn praktijk ook actief als docent/coach van preventie assistenten.
Hierbij verzorg ik nu de preventie assistent opleiding en de refreshed opleiding bij DentCoach.

In 2000 ben afgestudeerd als mondhygiënist aan de Stichting Opleiding Mondhygiënisten aan de ACTA, en ben dus 18 jaar werkzaam in de tandheelkunde.
Ik woon in Amsterdam en ik ben mijn eigen solo mondhygiëne verwijspraktijk gestart in 2004 in Alphen aan den Rijn, genaamd Praktijk voor Mondverzorging. Binnen deze praktijk heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van diabetici met parodontitis.