Inschrijven nieuwsbrief

Wij delen je persoonsgegevens niet met derden. Lees onze Privacyverklaring.

Online Training Update Röntgen.

Voor Mondhygiënisten en tandartsassistenten.

KRM punten zijn aangevraagd.

Het instellen van röntgenapparatuur en het daadwerkelijk maken van de opname kan in opdracht van de tandarts door een mondhygiënist of tandartsassistent  worden uitgevoerd. Het diagnosticeren en de behandelplanning die voortvloeit uit de diagnose blijft als taak van de tandarts. In de nieuwe Richtlijn Radiologie (juli 2018) wordt beschreven dat een assistent en of mondhygiënist onder meer een externe opleiding radiologie dient te hebben gevolgd.  Deze vindt zijn basis in het in 2018 verschenen Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming (Bbs).

Bent u tandartsassistent of mondhygiënist dan bent u verplicht eens in de 5 jaar je bij te laten bij en nascholen volgens de richtlijn radiologie om dit te mogen blijven uitvoeren. Hetzelfde geldt overigens voor 2 of 3 jarig opgeleide mondhygiënisten én 4-jarig opgeleide mondhygiënisten die niet meedoen met het experiment tijdelijke zelfstandige bevoegdheid mondhygiënist.

DentCoach verzorgt deze bijscholing in samenwerking met gecertificeerde docenten.

Programma:

Tijdens de online training update röntgen  behandelen we in 2 uur alle onderwerpen die voldoen aan de scholingseis. Het is een interactief programma waarbij de deelnemer niet alleen een presentatie volgt maar ook zelf actief online aan de slag gaat. Er is een interessante kennisquiz. Na het behalen van deze quiz, ontvangt iedere deelnemer van ons een certificaat! Door middel van deze quiz en certificaat voldoet u aan de bij- en nascholingseisen, volgens de huidige richtlijn tandheelkundige radiologie (KNMT).

Doelgroep:

Tandartsassistenten met een afgeronde MBO 4 niveau opleiding met in het bezit van het diploma tandartsassistent. Mondhygiënisten die 2 of 3 jarig opgeleid zijn én 4-jarig opgeleide mondhygiënisten die niet meedoen met het experiment tijdelijke zelfstandige bevoegdheid mondhygiënist

Leerdoelen:

De eigenschappen van Straling

De gevaren van straling

De bescherming tegen straling

Gezondheid effecten

Basale anatomie en röntgenanatomie

Benodigde materialen, apparatuur en opname technieken

Het herkennen van fouten in opname en beeldverwerking dmv een quiz

Het gebruik van de apparatuur

Röntgen relevante wet en regelgeving

Brochure Opleiding Preventie assistent afbeelding

“DentCoach brengt de mondzorg professional
op een hoger niveau”. Download de DentCoach brochure.

Direct downloaden >>