Trainingsdata:

zaterdag
5 februari 2022

Amersfoort
+ Open rooster

zaterdag
5 februari 2022

Emmeloord
+ Open rooster

Inschrijven nieuwsbrief

Wij delen je persoonsgegevens niet met derden. Lees onze Privacyverklaring.

Inhoud van de opleiding

Om de tandartsassistent bevoegd en bekwaam te laten worden in de uitbreiding van het takenpakket is deze uitgebreide opleiding tot preventie assistent tot stand gekomen.

Om kwaliteit te waarborgen is een goed team van essentieel belang die de assistent ondersteunt, coacht en adviseert. Het team van docenten bestaat daarom uit ervaren docenten uit de praktijk. Per 4 deelnemers is er 1 docent aanwezig. De opleiding preventie assistent is inhoudelijk toonaangevend en leidt assistenten op het hoogste niveau op.

Doel

Het zelfstandig uitvoeren van een preventie behandeling bij een patiënt met een PPS- 1 onder toezicht van de tandarts.

Aantal lessen:

De opleiding bestaat uit 10 bijeenkomsten. Waarvan 2 online en 8 live.

  1. Ingangstoets online, Intake en kennismaking, uitleg e-learning met praktijkbegeleider, workshop, theorie PPS-screening
  2. Medische anamnese, ergonomie, Parodontologie
  3. Slijpen van scalers en mondonderzoek
  4. Instrumentatie technieken, ultrasoon, scalers H6/H7 en S204s(d)
  5. Instrumentatie technieken, polijsten, scalers H6/H7 en S204s(d)
  6. Mondhygiëne instructie en preventie. Plaque-kleurtest
  7. Theorie examen communicatietraining. Online.
  8. Volledige preventie behandeling
  9. Generale repetitie Preventie behandeling met patiënt
  10. Examen met patiënt, met praktijkbegeleider

E-learning platform

Het programma biedt een extra ondersteuning tijdens de klassikale lesdagen! Het spiksplinternieuwe e-learning programma kan door de tandartsassistent thuis of in de praktijk worden gebruikt. Iedere deelnemer krijgt zijn eigen e- learning account waarbij alle voortgang wordt bijgehouden. In het programma staan huiswerkopdrachten, praktijkopdrachten, films, checklisten. Hierdoor kan ook de praktijkbegeleider de voortgang van de deelnemer volgen en evalueren. Tijdens de lesdagen neemt de tandartsassistent zelf een eigen tablat of laptop mee.

Het programma:

Tijdens de opleiding zal er een afwisselend programma plaatsvinden van theorie door middel van discussie, uitvoeren van opdrachten en werkvormen. Hierin leert de deelnemer door de vaardigheden uit te voeren en zelf aan het werk te zijn bij zowel de theorie als de praktijk dagen de kennis eigen te maken. Bij de praktijk momenten is er een preklinische fase waarbij er op fantoom wordt gewerkt en een klinische fase waarbij de deelnemers bij elkaar oefenen. In de ochtend zijn de theorie lessen en in de middag is er praktijk.

Daarnaast worden er op lesdag 9 de generale repetitie en bij het examen lesdag 10 patiënten geselecteerd om een preventie behandeling uit te voeren.

Doelgroep

Tandartsassistenten met een afgeronde MBO 4 niveau opleiding diploma tandartsassistent of 2 jaar praktijkervaring als tandartsassistent. Voor alle deelnemers is er een ingangstoets. Wanneer u de toets met positief resultaat aflegt bent u automatisch toegelaten tot de opleiding.

Locatie

Er zijn twee locaties waar we trainen: Amersfoort en Emmeloord. Een groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Per 4 deelnemers is er 1 docent aanwezig. Je krijgt dus veel persoonlijke begeleiding.

Incompany training

Het is mogelijk om op elk gewenst moment met de opleiding preventie assistent incompany te starten vanaf 4 deelnemers. Neem contact met ons op 06-42223639.

We gaan kijken naar een geschikte planning.

De opleiding preventie assistent is een erkende opleiding voor het Register Preventieassistenten.

Kosten: € 2.995,- per deelnemer, incl. BTW.
Dit is inclusief lunch, toegang tot e-learning programma van DentCoach.

Na het behalen van het DentCoach diploma kunt u zich laten registreren in het register preventie assistenten. DentCoach wil deze inschrijving voor u verzorgen.  De kosten hiervoor zijn € 50,- p.p. Deze zijn niet inbegrepen bij de prijs van de opleiding.

KRM

Brochure Opleiding Preventie assistent afbeelding

“DentCoach brengt de mondzorg professional
op een hoger niveau”. Download de DentCoach brochure.

Direct downloaden >>

Introductievideo: Opleiding Preventie Assistent