Trainingsdata:

zaterdag
7 september 2024

Amersfoort - Online
+ Open rooster

Snel naar

Gebruik de inhoudsopgave hieronder om meer te lezen over:

Opleiding Preventieassistent

Deze erkende opleiding tot preventieassistent is voor ervaren en gemotiveerde tandartsassistenten. Je wordt in 10 lessen opgeleid tot preventieassistent. De werkzaamheden als preventieassistent zijn afwisselend en uitdagend waarbij een professionele houding centraal staat.

Je leert een professionele preventie behandeling uit te voeren waarbij je zelfstandig preventieve taken uitvoert. Denk aan:

 • het maken van een PPS-score
 • instructie mondhygiëne
 • plaque en tandsteen verwijderen met ultrasoon en scalers
 • het toepassen van fluoride-applicaties.

Dit voer je uit onder toezicht van een tandarts of mondhygiënist.

Om kwaliteit van de opleiding te waarborgen is een goed team van docenten essentieel. Ons team bestaat daarom uit ervaren docenten uit de praktijk. Per 4 deelnemers is er 1 docent aanwezig. De opleiding preventie assistent bij DentCoach is inhoudelijk toonaangevend en leidt assistenten op het hoogste niveau op.

Schrijf je direct in voor onderstaande opleidingsdata

zaterdag
7 september 2024

Amersfoort - Online
+ Open rooster

Meer informatie over de opleiding

Gebruik de tabs hieronder om meer te lezen over:

Voor wie is de opleiding preventieassistent?

De opleiding is voor tandartsassistenten met een afgeronde MBO 4 niveau opleiding diploma tandartsassistent of 1 jaar praktijkervaring als tandartsassistent. Tijdens de opleiding zijn er 3 toets momenten. De eerste is op lesdag 1 en dat is de ingangstoets. Wanneer de toets met positief resultaat afrond wordt bent je automatisch toegelaten tot de opleiding.

De opleiding preventieassistent wordt eveneens erkend door het Register Preventieassistenten. Het Register Preventieassistenten is het onafhankelijke en openbaar register van Preventieassistenten in Nederland.

Waarom de opleiding preventieassistent bij Dentcoach? 

Twijfel je op de opleiding preventieassistent bij Dentcoach wat voor jou is? Hieronder vertellen we je puntsgewijs over een aantal voordelen. Twijfel je nog? Neem dan gerust contact met ons op voor al je vragen.

 • Bij Dentcoach krijg je professionele begeleiding en individuele aandacht. Je komt in een kleine groep studenten. Een groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Per 4 deelnemers is er 1 docent aanwezig. Je krijgt dus veel persoonlijke begeleiding en individuele aandacht.
 • Al onze docenten zijn HBO en WO geschoold. Ze hebben genoeg kennis om jou naar het volgende niveau te tillen.
 • Bij Dentcoach werken we volgens de leermethode van Karin de Galan.
 • DentCoach heeft meer dan 30 jaar ervaring binnen de tandheelkunde, daarin willen we onze kennis en expertise overdragen aan de mondzorgprofessional.
 • Wij leveren kwaliteit op een hoog niveau want wij stellen onze doelen scherp en centraal. Hierin kunnen we flexibel met jou meedenken en je begeleiden. Wij hebben oog voor jou als deelnemer. Dit merk je dagelijks terug tijdens de lessen.

Wat de opleiding bij Dentcoach ook uniek maakt is de handige digital leeromgeving. Lees hieronder meer over de digitale leeromgeving en bekijk de opties voor een individuele opleiding tot preventieassistent.

Digitale leeromgeving voor toekomstige preventieassistenten

Het programma biedt een extra ondersteuning tijdens de klassikale lesdagen. De digitale leeromgeving kan thuis of in de praktijk worden gebruikt. Iedere deelnemer krijgt zijn eigen account waarbij alle voortgang wordt bijgehouden. In het programma staan huiswerkopdrachten, praktijkopdrachten, films en checklisten. Hierdoor kan ook de praktijkbegeleider de voortgang van de deelnemer volgen en evalueren.

Tijdens de lesdagen neemt de tandartsassistent zelf een eigen tablat of laptop mee om gebruik te kunnen maken van de digitale leeromgeving.

Veelgestelde vragen over de opleiding preventieassistent

Hieronder vindt u veelgestelde vragen over de opleiding preventieassistent. Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Of twijfelt je of deze opleiding geschikt is voor jou? Neem dan contact met ons op via: info@dentcoach.nl, +31 6 422 236 39 of stel uw vraag via het contactformulier.

Is de opleiding preventieassistent hetzelfde als een cursus preventieassistent?

Een cursus is in principe vaak korter dan een opleiding. Een opleiding bevat meerdere dagdelen en wordt vaak afgesloten met een examen. Bij DentCoach volg je een erkende opleiding preventieassistent welke 10 dagen is waarbij er meerdere toets momenten zijn. intake toets, theorie examen en praktijk examen.

Is de opleiding preventieassistent een MBO opleiding?

De opleiding tandartsassistent is een MBO opleiding op niveau 4. De opleiding preventie assistent is een vervolg opleiding na de tandartsassistenten opleiding. Het heeft het MBO niveau 4+

Wat is het E-learning platform van Dentcoach

Tijdens de opleiding maak je gebruik van onze eigen DentCoach digitale leeromgeving. Deze bestaat uit theorie, huiswerk- en praktijkopdrachten. Hierin kunnen wij jou voortgang bijhouden.

Wat is het salaris van een preventieassistent?

Het preventieassistente salaris begint bij €2.076 per maand en is afhankelijk van een aantal factoren. Het gemiddelde preventie assistente salaris ligt tussen de €2.095 en €2.830 per maand.

Daarbij horen ook verschillende salarisschalen:

 • Junior: dit is de preventie assistente met minder dan 2 jaar ervaring. Het startsalaris is gemiddeld zo’n €2095 per maand.
 • Medior: de medior heeft al 3 tot 5 jaar ervaring en verdient over het algemeen €2.585 per maand.
 • Senior: de senior heeft het meeste werkervaring en is al minimaal 5 jaar in de weer als preventie assistente. Per maand verdient een senior gemiddeld €2.590.

Moet ik me laten vaccineren tegen Hepatitis B voor deze opleiding?

Personen die regelmatig in contact komen met bloed lopen een verhoogde kans op besmetting met het Hepatitis B virus en HIV. Tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten worden aangemerkt als een groep met een verhoogd risico. Vaccinatie beschermt tegen besmetting met het Hepatitis B virus. Werkgevers zijn wettelijk verplicht om werknemers die in contact kunnen komen met bloed (dus in feite patiëntgebonden werkzaamheden verrichten) in de gelegenheid te stellen, zich te laten vaccineren tegen Hepatitis B.

Trainingsdata:

zaterdag
7 september 2024

Amersfoort - Online
+ Open rooster

Cursussen & opleidingen bij Dentcoach

Ben je benieuwd wat Dentcoach nog meer in huis heeft? Via het menu vind je al onze opleidingen, trainingen en cursussen. Hieronder vind je een aantal van de populairste.

Persoonlijke en flexible benadering. Goed, uitgebreid en zorgvuldig lesmateriaal. Leuk om te zien hoe Ella groeide en zelfstandiger is geworden in het uitvoeren van een preventie behandeling.

Het is een hele duidelijke en overzichtelijke opleiding. Netjes georganiseerd. goede les verdeling, duidelijke theorie met leuke oefeningen. Top docent.

KRM
© Copyright 2023 - Dentcoach