Trainingsdata:

zaterdag
7 september 2024

Emmeloord - Online
+ Open rooster

zaterdag
7 september 2024

Amersfoort - Online
+ Open rooster

Opleiding Preventie Assistent

Deze opleiding is voor ervaren en gemotiveerde tandartsassistenten.  Je leert een professionele preventie behandeling uit te voeren waarbij je zelfstandig een PPS-score maakt, mondhygiëne instructies geeft. Plaque en tandsteen verwijdert met ultrasoon en scalers en je past een fluoride-applicaties toe. Dit voer je uit onder toezicht van een tandarts of mondhygiënist.

Om kwaliteit te waarborgen is een goed team van essentieel belang die de assistent ondersteunt, coacht en adviseert. Het team van docenten bestaat daarom uit ervaren docenten uit de praktijk. Per 4 deelnemers is er 1 docent aanwezig. De opleiding preventie assistent is inhoudelijk toonaangevend en leidt assistenten op het hoogste niveau op.

10 lessen

De opleiding preventie assistent bestaat uit 10 lessen. Waarvan 2 online en 8 live.

  1. Ingangstoets online, Intake en kennismaking, uitleg e-learning met praktijkbegeleider, workshop, theorie PPS-screening
  2. Medische anamnese, ergonomie, Parodontologie
  3. Slijpen van scalers en mondonderzoek
  4. Instrumentatie technieken, ultrasoon, scalers H6/H7 en S204s(d)
  5. Instrumentatie technieken, polijsten, scalers H6/H7 en S204s(d)
  6. Mondhygiëne instructie en preventie. Plaque-kleurtest
  7. Theorie examen communicatietraining. Online.
  8. Volledige preventie behandeling
  9. Generale repetitie Preventie behandeling met patiënt
  10. Examen met patiënt, met praktijkbegeleider

E-learning platform

Het programma biedt een extra ondersteuning tijdens de klassikale lesdagen! Het e-learning programma kan thuis of in de praktijk worden gebruikt. Iedere deelnemer krijgt zijn eigen e- learning account waarbij alle voortgang wordt bijgehouden. In het programma staan huiswerkopdrachten, praktijkopdrachten, films, checklisten. Hierdoor kan ook de praktijkbegeleider de voortgang van de deelnemer volgen en evalueren. Tijdens de lesdagen neemt de tandartsassistent zelf een eigen tablat of laptop mee.

Het programma van de opleiding preventie assistent

Tijdens de opleiding zal er een afwisselend programma plaatsvinden van theorie door middel van discussie, uitvoeren van opdrachten en werkvormen. Hierin leert de deelnemer door de vaardigheden uit te voeren en zelf aan het werk te zijn bij zowel de theorie als de praktijk dagen de kennis eigen te maken. Bij de praktijk momenten is er een preklinische fase waarbij er op fantoom wordt gewerkt en een klinische fase waarbij de deelnemers bij elkaar oefenen. In de ochtend zijn de theorie lessen en in de middag is er praktijk.

Daarnaast worden er op lesdag 9 de generale repetitie en bij het examen lesdag 10 patiënten geselecteerd om een preventie behandeling uit te voeren.

Doelgroep

Tandartsassistenten met een afgeronde MBO 4 niveau opleiding diploma tandartsassistent of 2 jaar praktijkervaring als tandartsassistent. Voor alle deelnemers is er een ingangstoets. Wanneer u de toets met positief resultaat aflegt bent u automatisch toegelaten tot de opleiding.

Groepsgrootte

Een groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Per 4 deelnemers is er 1 docent aanwezig. Je krijgt dus veel persoonlijke begeleiding.

Individuele opleiding preventie assistent

Het is ook mogelijk de opleiding individueel te volgen.  Neem contact met ons op 06-42223639.

We gaan kijken naar een geschikte planning.

De opleiding preventie assistent is een erkende opleiding voor het Register Preventieassistenten.

Kosten: € 3.150,- per deelnemer, incl. BTW.
Dit is inclusief lunch, toegang tot e-learning programma van DentCoach.

Na het behalen van het DentCoach diploma kunt u zich laten registreren in het register preventie assistenten. DentCoach wil deze inschrijving voor u verzorgen.  De kosten hiervoor zijn € 55,- p.p. Deze zijn niet inbegrepen bij de prijs van de opleiding.

Persoonlijke en flexible benadering. Goed, uitgebreid en zorgvuldig lesmateriaal. Leuk om te zien hoe Ella groeide en zelfstandiger is geworden in het uitvoeren van een preventie behandeling.

Het is een hele duidelijke en overzichtelijke opleiding. Netjes georganiseerd. goede les verdeling, duidelijke theorie met leuke oefeningen. Top docent.

KRM
© Copyright 2023 - Dentcoach