Missie en visie

Zet je professionele liefde aan en werk vanuit je hart. Dat is wat DentCoach wil uitstralen professionaliteit en het bieden van hoge kwaliteit bij een training, coaching en of opleiding. Dat bereik je niet alleen maar dat doe je door samen te werken met andere enthousiaste professionals. Docenten vanuit de praktijk. Dit door met elkaar te overleggen, te sparren en evalueren.

Dit is de basis voor mijzelf als voor het team van docenten waarmee ik samen werk. Iedere docent met zijn eigen specialisme en vaardigheden. Daardoor brengt DentCoach de mondzorgprofessional op een hoger niveau.

Saskia ten Brinke
Owner Dentcoach

Kwaliteit

DentCoach heeft gecertificeerde NOBTRA-trainers.
NOBTRA staat voor: Nederlandse Organisatie van Beroeps Trainers
De NOBTRA is een beroepsvereniging voor trainers die hebben geïnvesteerd in een gedegen opleiding en die bereid zijn om zich blijvend te ontwikkelen op hun gekozen vakgebied.
Trainers van de NOBTRA zijn deskundig en voor onze opdrachtgevers betekent dit dat ze kwaliteit in huis halen.

Ons team

Deze tandheelkundige professionals staan voor je klaar

Saskia ten Brinke

Saskia ten Brinke

Saskia ten Brinke

Owner DentCoach

In 1993 is Saskia afgestudeerd aan de Hogeschool te Utrecht Mondzorgkunde. Tot op heden is ze werkzaam geweest in diverse praktijken oa parodontologie, orthodontie, algemene tandartspraktijk, vrije vestiging mondhygiëne. In 2006 is ze begonnen met het geven van preventie opleidingen, diverse cursussen, individuele coaching van de tandartsassistent en of mondhygiënist. Haar kennis als mondhygiënist wil ze graag overdragen en het niveau in de tandheelkunde hoog houden. Daarom is ze de de post HBO trainers opleiding gaan volgen bij de School voor Galan van deskundige naar trainer. Sinds 2016 is Saskia gecertificeerd trainer en geregistreerd bij het CRKBO. Per september 2017 gaat Saskia werken als praktijkinstructeur bij de hogeschool te Utrecht studierichting mondzorgkunde.

Annelies Walkers

Annelies Walkers

Annelies Walkers

Docent klassikale opleiding voor preventie assistent & online “mondzorg bij ouderen in de praktijk”

Naast mijn werk als zelfstandig mondhygiënist in verschillende praktijken ben ik vanaf 2021 gaan lesgeven bij DentCoach.

Deze combinatie is ontzettend afwisselend en zorgt ervoor dat ik na vele jaren ervaring nog steeds met veel plezier mijn vak uitoefen.

Ik verzorg momenteel de klassikale opleiding voor preventie assistent en ik wist niet dat ik het zo leuk zo gaan vinden! In een fijne sfeer en met veel persoonlijke aandacht stomen we een kleine groep studenten klaar voor de praktijk.

Binnenkort verzorg ik ook de online les “ mondzorg bij ouderen in de praktijk” deze is geschikt voor mondzorgverleners maar kan ook ingezet worden binnen de ouderenzorg en eventueel op locatie worden gegeven.

Zo hoop ik mij binnen DentCoach verder te ontwikkelen als docent en mijn kennis en vaardigheden over te dragen.

Rita Montêz

Rita Montêz

Ik ben Rita Montêz en in 2015 heb ik de opleiding tandartsassistente afgerond. Ik ben vervolgens gedurend een jaar werkzaam geweest als orthodontie-assistente. Daaropvolgend besloot ik mijn kennis te verbreden en Mondzorgkunde te gaan studeren. In 2019 heb ik de Bachelor of Science Mondzorgkunde behaald aan de Hogeschool Utrecht.

Momenteel ben ik werkzaam in een parodontologie praktijk waar ik met veel plezier en passie mijn vak uitvoer. Ik heb affiniteit met parodontologie en restauratieve tandheelkunde.

Naast mijn baan als Mondhygiëniste ben ik docent bij DentCoach. Met veel plezier draag ik bij aan het opleiden van tandheelkundige personeel. Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis te mogen delen en anderen te kunnen helpen met hun leerproces.

Janneke Hamelink

Janneke Hamelink

Mijn naam is Janneke Hamelink. In 2016 werd ik tandarts door de studie Tandheelkunde af te ronden op het ACTA. Sindsdien werk ik 4 dagen in de week in de algemene praktijk.

De persoonlijke aandacht voor mijn patiënten en de kwaliteit van mijn werk vind ik erg belangrijk. Mijn affiniteit ligt bij de restauratieve tandheelkunde. Ik ben gedreven om mijn kennis te delen, zodat de cursisten zich een nieuwe bekwaamheid aanleren.

Voor DentCoach verzorg ik de trainingen lokale anesthesie en de training sealen.

Lidy Manders

Lidy Manders

Mijn passie voor tandheelkunde is begonnen in 2013 tijdens de opleiding tandartsassistent. Met name de preventieve tandheelkunde interesseerde mij, waardoor ik verder ben gaan studeren.

In juli 2020 heb ik mijn Bachelor of Science Mondzorgkunde met genoegen behaald aan de Hogeschool in Utrecht. Door verschillende stages gedurende mijn studie heb ik ervaring binnen de algemene tandheelkunde, preventieve tandheelkunde, parodontologie, implantologie en het beroepsonderwijs.

Vol motivatie en passie voor het vak, ben ik momenteel werkzaam als geregistreerd-mondhygiënist in een algemene tandartspraktijk en als beroepsdocent bij de opleiding tandartsassistent in Eindhoven.

Bij Dentcoach verzorg ik scholingen aan tandheelkundig personeel (o.a. ultrasone gebitsreiniging & polijsten en de opleiding tot preventie-assistent).

Renate van den Bos

Renate van den Bos

Renate van den Bos

Tanja Wildschut

Tanja Wildschut

Tanja Wildschut

Tandarts

Ik ben Tanja Wildschut en sinds 2018 docent bij Dentcoach. Bij Dentcoach verzorg ik de basistraining röntgen en de online training update röntgen.

In 1998 ben ik afgestudeerd als tandarts op de ACTA. Daarna ben als waarnemer gaan werken bij een aantal praktijken, en in 2006 terecht gekomen in een kleine groepspraktijk in Utrecht , waar ik nog steeds met veel plezier werk.

Vanaf 2006 ben ik ook gestart als docent, bij de opleiding preventieassistente en tandartsassistente. Om me hierin verder te ontwikkelen, ben ik in 2018 gestart als docent bij hogeschool Utrecht, waar ik studenten Mondzorgkunde begeleidt op de kliniek en theoretische lessen verzorg.

De combinatie van het doceren en het werken in de praktijk maakt mijn vak gevarieerd en uitdagend. Naast het werken en mijn gezin ga ik in mijn vrije tijd roeien, doe ik yoga en kook ik graag.

Gerda Galema

Gerda Galema

Mijn naam is Gerda Galama, praktijkdocent bij Dentcoach. In 2017 ben ik afgestudeerd als mondhygiënist aan de Hanzehogeschool Groningen. Inmiddels ben ik ruim twee jaar werkzaam in twee verschillende algemene praktijken. Via mijn collega’s heb ik kennis gemaakt met Dentcoach. Zij hebben de opleiding preventieassistent bij Dentcoach gevolgd. Met veel plezier heb ik hen geholpen bij het praktijkdeel van de opleiding. Een hele mooie uitdaging om hiermee door te gaan! Ik heb veel zin om gezamenlijk met de andere docenten, onze kennis te delen met alle cursisten en hoop dat jullie de opleiding met plezier doorlopen.

Paul Caesar

Paul Caesar

Paul Caesar

Docent infectiepreventie

Ik ben al vele jaren werkzaam als expert op het gebied van hygiëne en infectiepreventie. Als deskundige infectiepreventie, deskundige reiniging en desinfectie flexibele endoscopen en deskundige steriele medische hulpmiddelen ben ik werkzaam geweest in zowel algemene ziekenhuizen (MCL, Tjongerschans), verpleeg- en verzorgingshuizen (Alliade) en een universitair ziekenhuis (UMCG). Bij de laatstgenoemde was ook werkzaam bij de tandheelkunde (zowel algemeen als ook de faculteit).

Ook heb ik me daar beziggehouden met het vernieuwen en opzetten van onderwijs op het gebied van hygiëne en infectiepreventie, ook op het gebied van reiniging, desinfectie en sterilisatie (Wenckebach Instituut).

Sinds 2020 ben ik werkzaam bij PENTAX Medical, waar ik verantwoordelijk ben voor de hygiëne en infectiepreventie en herwerking van flexibele endoscopen binnen Europa, Midden Oosten en Afrika.

Onderwijs is voor mij een belangrijke pijler en motivator als het gaat om overdracht van kennis op het gebied van hygiëne en infectiepreventie. Daarbij gaat het niet alleen om het weten, maar vooral ook om het doen.

In mijn vrije tijd lees ik graag, en doe ik aan wielersport.

Jossie Rotteveel

Jossie Rotteveel

Gastdocent preventie assistent opleiding/ training refreshed preventie assistent.

Sinds 2013 ben ik naast de werkzaamheden in mijn praktijk ook actief als docent/coach van preventie assistenten.
Hierbij verzorg ik nu de preventie assistent opleiding en de refreshed opleiding bij DentCoach.

In 2000 ben afgestudeerd als mondhygiënist aan de Stichting Opleiding Mondhygiënisten aan de ACTA, en ben dus 18 jaar werkzaam in de tandheelkunde.
Ik woon in Amsterdam en ik ben mijn eigen solo mondhygiëne verwijspraktijk gestart in 2004 in Alphen aan den Rijn, genaamd Praktijk voor Mondverzorging. Binnen deze praktijk heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van diabetici met parodontitis.

Relaties

Dentcoach werkt samen met deze organisaties

Oral-B

Oral-B

Dentaid

Dentaid

Hu Friedy

Hu Friedy

Tandartspraktijk Polder

Tandartspraktijk Polder

Fresh Academy

Fresh Academy

Veiligheidspiramide

Veiligheidspiramide

Ivoclar Vivadent

Ivoclar Vivadent

MOAI

MOAI

Implantologie Amersfoort

Implantologie Amersfoort

Dorrestein, kliniek voor tandheelkunde

Dorrestein, kliniek voor tandheelkunde

Mondmaatje

Mondmaatje

© Copyright 2023 - Dentcoach