Trainingsdata:

Starten kan op elk gewenst moment van maandag t/m vrijdag.

Inschrijven nieuwsbrief

Wij delen je persoonsgegevens niet met derden. Lees onze Privacyverklaring.

Online training infectiepreventie

Bij deze training leren we je (opnieuw) kritisch kijken naar de hygiëne en het infectiepreventie beleid in je dagelijkse praktijk. Waar liggen – en wat zijn – de risico’s? Hoe kun je die risico’s beheersen en minimaliseren? Met welke maatregelen? Welke middelen? En, blijft het dan nog wel werkbaar?

Hygiëne in de mondzorgpraktijk is belangrijk. Met een schone werkomgeving, goed gereinigd, gedesinfecteerde en gesteriliseerd instrumentarium en hygiënisch werken, voorkom je immers besmettingsrisico’s en de overdracht van infecties. Zo draag je bij aan een zo veilig mogelijke omgeving voor jezelf, je collega’s en je patiënten.

Al deze maatregelen zijn belangrijk, maar de uitvoering valt of staat met de haalbaarheid. Daar gaan we in deze training naar op zoek. Je zult ook zien dat gedrag een belangrijke factor is in het wel of niet naleven van die hygiëne en infectiepreventie maatregelen. Kortom, we reiken je die kennis aan die nodig is om in jouw praktijk de puntjes op de i te zetten. Om jezelf, je collega’s en je patiënten een schone en veilige omgeving te bieden.

Doe mee! Meld je aan voor deze online webinar. Je kan op elk gewenst moment de webinar volgen. De link die je krijgt is 2 weken geldig. In je eigentijd en op jou gewenst moment kan je gebruik maken van de training. 

Doel:

Het herkennen van mogelijke besmettings- en infectierisico’s in te schatten en te beoordelen. Het toepassen van de juiste maatregelen om deze risico’s weg te nemen en zo de veiligheid binnen de praktijk te verbeteren. Je kunt met de opgedane kennis een hygiëneplan opstellen en in de praktijk uitvoeren (hygiënemanagement)

Programma:

Tijdens de online twee uur durende training worden onderwerpen als persoonlijke hygiëne, het nemen beschermende maatregelen, handhygiëne, de inrichting van een behandelkamer, het reinigen, desinfecteren, steriliseren en opdekken van instrumentarium, en schoonmaak van ruimten en oppervlakken behandeld.

Vanuit de theorie leggen we de verbinding met de praktijk.

Doelgroep:

Sterilisatie assistent, Mondhygiënist, omloopassistent, tandartsassistent, preventieassistent.

Kosten: €75,- pp incl btw

Tijdsduur training: 2 uur

KRM

Brochure Opleiding Preventie assistent afbeelding

“DentCoach brengt de mondzorg professional
op een hoger niveau”. Download de DentCoach brochure.

Direct downloaden >>